17 Ağustos 2011 Çarşamba

AMA-Program No :35 Yayın Tarihi - 18 Ağustos 2011 Perşembe

AMA'nın 18 Ağustos tarihli  35 nci yayınında konuğumuz Atlas dergisi fotoğrafçılarından ve sualtı ve mağara fotoğrafçısı  Ali Ethem Keskin.  Konuğuma ait bir özgeçmiş ve çalışmalarından bir seçki aşağıda.
İyi seyirler.



 Hikaye Jacques Cousteu’nun sessiz dünya filmini izlemesiyle başladı. Sualtı ile ilgili yakınlığı küçük yaşlarda serbest dalışlar yaparak yol aldı. Tüplü dalışa başladığında Türkiye’de uluslararası sertifikalı dalıcı sayısı oldukça azdı. 90’lı yıllarda fotoğrafçılık hobisini sualtına taşıdı. Bu dönemde katıldığı yarışmalarda çok sayıda ödül aldı. Bu güç ve motivasyonla fotoğraf konusunda profesyonelleşmeye karar verdi. Deniz Magazin, Sualtı Dünyası ve Skylife gibi dergilerle çalıştı.

 2000’li yıllar ise Ali Ethem Keskin’in dalış yaşamında yepyeni bir sayfa açtı. Tuzlu sulardan Tatlı sulara geçiş dönemiydi bu. Göller, akarsular pınarlar ve sonunda mağaralar. Bir anda kendini mağaracı olarak buldu. Derken gerekli eğitimlerin ardından Mağara Dalgıcı oldu. Keşif ve heyecan dolu birçok proje ekibinde yer aldı.   İrtifa dalgıçlığı ve buzaltı dalışları ile tecrübesi iyice pekişti. Yapılan keşifler belgelendi ve ATLAS Dergisi ve National Geographic Türkiye’de yayınlandı.



Sualtı Araştırmaları Derneği, ODTÜ-SAT MADAG, ASPEG gibi kuruluş ve grupların ekipleri arasında yer aldı. Karadeniz’deki U-20 denizaltısının  ilk sualtı görüntülerini  kazandırdı.  Sualtında Gökkuşağı oluşumunu
dünyada ilk görüntüleyen fotoğrafçı oldu.

Uluslarası fotoğraf yarışmalarında birçok ödül sahibi olan Ali Ethem Keskin halen aktif olarak mağaracılık yapmakta ve Atlas Dergisi fotoğrafçısı olarak çalışmaktadır.

Asıl mesleği Elektrik ve Elektronik Yüksek Mühendisi olan Ali Ethem Keskin, Mountrain firmasında İş Geliştime Direktörü görevini  yürütmekte, aynı zamanda da serbest olarak  Satış Becerileri ve Ekip Çalışması teknikleri üzerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder