26 Mayıs 2010 Çarşamba

Program No : 3 Yayın Tarihi - 27 Mayıs 2010

'' Yol, kendine yer bulamamış kişinin özlemidir '' 

Bu programımızda konuğumuz Cenk Gençdiş olmuştu. Kendisi ile Yolu Gezmeyi gezerken kaydetmeyi kaydetmek için gezmeyi konuştuk.

Programda da duyurduğum üzere, 6 - 7 Eylul olayları ve akabinde gelen 1960 Darbesininin 50 nci yılında o hazin günleri fotoğrafın tanıklığı ile anmak için o döneme ait bazı fotoğraflar da blogumuzda.




























Steve McCurry bu programımızın evrensel yüzü idi. çalışmalarından bir seçkiyi aşağıda izleyebilirsiniz.



























Bu haftaki duyurularımız şöyle ;

İlk duyurumuz belgesel bir çalışmanın sergisi. 

Burcu Göknar’ın Vefa adlı çalışması
Fotoğrafevinde sergileniyor. Bu aynı zamanda bir kitap duyurusu.  Çünkiü söz konusu çalışmanın bir de kitabı mevcut. Burcu Göknar bu çalışma için iki senelik bir emek harcamış. 
Vefa’ya eski ve derin bir yolculuk  bizi bekliyor.
Sergi Fotoğrafevinde 15 Haziran 2010 Tarihine kadar izlenebilir.


 Bir diğer etkinlik  28 MAYIS 19:00’da Aksanat’da izlenebilecek.
Saygun Dura'nın gerçekleştireceği "Ritüel" fotoğraf gösterisi.
Gösteride yer alan fotoğraflar arasında, Topkapı Sarayı'nın altında yer alan bir sarnıç, Nemrut Krater Gölü ile Marmara, Ege ve Akdeniz'de, ayrıca yurtdışında Kızıldeniz, Spadan-Malezya, Komado-Endonezya, Raja Ampat-Papua gibi bölgelerde yapılan dalışlarda çekilmiş sualtı fotoğrafları bulunmaktadır.



Gültekin Çizgen’in Sahne Senin İstanbul adlı sergisi ise  4 Hazirana kadar Fototrek Fotoğraf merkezinde izlenebilir olacak. 

Son olarak, ‘YOL’ adlı bir çalışmadan bahsetmek istiyorum, Murat Germen Fotoğraf Sergisi "YOL" İstanbul Modern'de  19 Eylül 2010 tarihine kadar gösterimde olacak.


27 Mayıs 2010 Tarihli yayınımızın Podcast'i ve Konuğumuz Cenk Gençdiş'in 'Doğudan Portreler' çalışmasından bir seçki önümüzdeki günlerde blogumuzda yerini alacak.


15 Gün sonra görüşmek üzere, mutlu anlar ve mesut insanlarla dolu bir zaman diliyorum.
Hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder