12 Mayıs 2010 Çarşamba

Program No : 2 Yayın Tarihi - 13 Mayıs 2010

Savaş Bitiren Fotoğraflar. 
Bu Programımızda değerli konuğumuz Özcan Yurdalan ile değiştiren fotoğraflardan konuştuk. Aşağıda bir savaşın gidişatını değiştiren fotoğraflardan bir seçki bulacaksınız.































---------

''Fotoğraf makinenizi boynunuza asar ve ayağa kalkarsınız. İşte hayatınızı sizinle paylaşan ayrıntılar karşınızdadır. Fotoğraf Makinesi, insanlara fotoğraf makinesiz nasıl görüleceğini öğreten bir enstrumandır. ''

Bu sözler Dorothea Lange'e ait. Belgesel fotoğrafın önemli isinlerinden olan Lange Bu programımız için seçtiğimiz evrensel yüzdü. 
Tarım örgütü FSA için yaptığı çalışmalar, Evsizler ve Göçmen işçiler çalışmalarından bir seçki aşağıda; . 









 --------------------------

Bu Programda iki fotoğraf etkinliği duyurusu yaptık.
Bunlardan ilki Gültekin Çizgen’in Sahne Senin İstanbul adlı sergisiydi.  Sergi 4 hazirana kadar Fototrek Fotoğraf merkezinde.  
http://www.fototrek.com/

Bir diğer etkinlik ise bir fotoğraf gösterisi. 
 İstanbu Hayal Meyal…
Firdevs Sayılan İstanbul'un kaotik ortamını, karmaşasını, çok renkliliğini; buğular ve sisler içinde, daha büyülü, daha masalsı bir dünyada göstermek istemiş.  Gösteri ; 26 Mayıs Çarşamba günü 19:00’da AKSANAT’da. 
http://www.akbanksanat.com/
  
 Önümüzdeki programımızın konuğu Cenk Gençdiş. Ve konumuz Gezi ile Fotoğraf olacak. 



CENK GENÇDİŞ

Fotograf ve yazıları Negatif, Aktüel, Active, Fotoğraf, Doğa ve Gezi, Outdoor, Gezi National Geographic Traveler, House Beautiful, Ulusoy Travel, Time Out İstanbul, Caretta, Digital Photoline, Photoworld, Jetlife, Food & Travel dergilerinde yayınlandı. Karma sergilere katıldı. “Doğu’dan Portreler”, “Rafael : Matador”, "Kuşpazarı" ve “İnsan ve Portre Fotografları” isimli dört kişisel sergisi bulunuyor. Bir çok ilde çok çeşitli konu ve başlıklarda sayısız dia gösterileri yaptı. Çeşitli yarışmalardan ödüller kazandı.

1998 ve 2000 yıllarında Karayolu ile Hindistan seyahatleri gerçekleştirdi. 2000 yılındaki seyahati IVECO sponsorluğunda gerçekleşti ve NTV’de yayınlanan belgesele konu oldu. Bu yolculuğu anlatan “Doğu’dan Portreler” isimli  fotograf sergisi İstanbul, Ankara (FSK), İzmir (İFOD), Sinop (SİFAD), Çorum (Anadolu İletişim Meslek Lisesi) ve Kars’ta (Anadolu Kültür Merkezi) açıldı. 1995 yılından bugüne 250’den fazla seminer grubunda eğitmenlik yaptı. LEVIS, İstanbul Barosu, Koç Üniversitesi, International Women of Istanbul, Yeni Yüksek Tepe Kültür Derneği, Galatasaray Lisesi, British Petrol, Bahçeşehir Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Panasonic, Otokoç, Vodafone, Turkcell, Abdi İbrahim İlaç gibi kurum ve kuruluşlarda fotograf eğitmenliği ve danışmanlık yaptı.   Türkiye’nin büyük bir bölümü, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal,  Fransa, İspanya ve    Suriye'de fotograf çalışmaları yaptı. 2004 yılında Fransız Sokağı’nın açılış etkinliklerinde Fransız Sokağı Hatırası isimli serginin kuratörlüğünü yaptı.  FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ’nin kurucusu ve idarecisidir. Mart 2009 tarihinde “İnsan ve Portre” : Pratik Fotograf Rehberi – 1 isimli kitabı yayınlandı.

-------------------------------


Programımızın bir sonraki yayın tarihi 27 Mayıs 2010 

Herkese mutlu anlar ve mesut insanlarla dolu bir hafta diliyorum.
Hoşçakalın. 

Murat YANIK
 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder